Brief van Wim Meuzelaar, vader van Marloes

Geachte leden van de Eerste Kamer,

Wim Meuzelaar Bezorgde vader

U beslist of een lesbisch echtpaar, dat met een zaaddonor een kindje krijgt, dezelfde rechten heeft als een hetero echtpaar dat met een zaaddonor een kindje krijgt.

Een lesbisch echtpaar: 2 VROUWEN dus. Een hetero echtpaar: een MAN en een VROUW. Wat is het verschil? Inmiddels is het lesbo (en homo) huwelijk algemeen en wettelijk aanvaard. De wet erkent dat 2 lesbiennes (of 2 homo’s) kunnen trouwen en daarmee samen een ECHTPAAR worden.

De wet erkent ook dat bij een hetero echtpaar waarvan de vrouw een kindje via zaaddonatie krijgt, deze erkend wordt als moeder. En de man als vader. Samen zijn zij de wettelijke OUDERS van het kindje. Waarom wordt de wettelijke lesbische echtgenote van een zaaddonor-moeder dan niet erkend als wettelijke OUDER? Dat is onlogisch en ongewenst. De niet-biologische vrouwelijke echtgenote wordt hiermee gediscrimineerd t.o.v. een mannelijke niet-biologische echtgenoot. Naast dit gegeven voor lesbische stellen, zijn de algemene wetten voor niet-traditionele gezinnen nog steeds verwarrend. Tegenwoordig zijn er allerlei variaties op het traditionele gezin, die allemaal wachten op een betere wetgeving.

Ik ben een vader van een dochter die biseksueel/queer is. Mijn dochter en haar partner hebben een gelukkige relatie en in de toekomst willen zij gaan trouwen. Omdat zij allebei een kinderwens hebben maar zij niet via de traditionele manier kinderen kunnen krijgen, volgen zij met spanning de behandeling van het wetsvoorstel Lesbisch Ouderschap. Hun kinderen zullen dus net even in een andere situatie opgroeien. Dit neemt niet weg dat hun ouderschap gewoon goed geregeld moet worden; zonder een lastige en kostbare juridische procedure.

Want zowel mijn dochter als haar partner willen in de eerste plaats een goede OUDER worden voor hun kindje(s). Een ouder met rechten die in de wet zijn vastgelegd. Daarbij speelt hun seksuele geaardheid of genderidentiteit geen rol. Man, vrouw of transgender: het gaat erom dat iemand een goede ouder kan zijn en het kind de nodige liefde en opvoeding kan bieden.

Als liefhebbende vader wil ik het beste voor mijn dochter en haar toekomstige gezin. Daarom schrijf ik u deze brief en roep ik u op om het ook voor niet-traditionele ouderparen, hun kinderen en donors goed te regelen. Dus neem die wet aan.

Met vriendelijke groet,

Wim Meuzelaar

vader van Marloes

Zelf een brief sturen? Klik HIER!

 

Laat wat van je horen

*