Wat we doen

Stichting OndersteBoven maakt LesBische vrouwen zichtbaar

Het gebeurt niet vaak dat er in de gevestigde homo-organisaties écht iets wordt gedaan voor vrouwen met lesbische gevoelens. Daar brengt Stichting OndersteBoven graag verandering in.

Stichting OndersteBoven

zoekt de samenwerking,

praat en overlegt,

doet én boekt resultaten.

Stichting OndersteBoven is eind 2006 opgericht om de maatschappelijke acceptatie van vrouwen – en in het bijzonder die van lesbische en biseksuele vrouwen – te bevorderen. Om dit doel te bereiken, maakt OndersteBoven deze groep vrouwen graag zichtbaar.

We initiëren en stimuleren hiervoor wetenschappelijk onderzoek en organiseren projecten en activiteiten rond de thema’s die hiermee in verband staan. Zoals het laten varen van De Trotse Lesboot tijdens de Gay Pride, het initiëren van een LesBian Pride, de introductie van de LesbIcoon en de verkiezing van de LesbICOONingin.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en ons laatste nieuws? Lees dan onze BLOG en meld je ook meteen aan voor onze nieuwsbrief!